Novinky 2023

  • Ikona hodin 3. května 2023

    Seminář IPv6 – program a registrace zveřejněny

    Seminář IPv6 2023 se blíží! Právě jsme zveřejnili program a registraci. Celým dnem bude tradičně provázet Ondřej Caletka. Čeká vás mnoho zajímavých přednášek a v závěru dne networking. Těšíme se na vás!
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 2. května 2023

    Workshop „ART Bridge“ Praha – Brno – Zlín

    Ve středu 3.5. 2023 od 9:00 do 12:00 proběhne unikátní workshop pro pedagogy a studenty HAMU, JAMU a UTB. Tento workshop se bude odehrávat paralelně mezi pražským Zvukovým studiem HAMU, brněnským divadlem JAMU Na Orlí a zlínským multimediálním centrem UTB Fénix. Obsahem workshopu bude prezentace technologie vyvinuté sdružením CESNET a její využití pro výuku a kooperaci v reálném čase mezi pedagogy a studenty vysokých uměleckých škol.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 28. dubna 2023

    ART Bridge – koncert „Silver Band a hosté“

    V úterý 2.5.2023 proběhne unikátní koncert kapely Silver Band a jejich hostů. Poprvé využijeme nízkolatenční přenosovou technologii MVTP pro souhru třech vzdálených hudebníků z Prahy, Brna a Zlína, kterou vyvíjejí náš tým z Oddělení technologie pro síťové aplikace. Koncert můžete sledovat online na sociálních sítích kapely Silver Band a Radia HEY, nebo se přímo přijít podívat do Divadla na Orlí v Brně od 18
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 27. dubna 2023

    CEF Networks Workshop

    Sdružení CESNET ve dnech 18. a 19. dubna 2023 v Praze hostilo 46 zástupců výzkumných síťových institucí z téměř všech kontinentů. Sešli se zde na workshopu CEF Networks a diskutovali o svých zkušenostech s provozem inovativních sítí založených na Customer Empowered Fibre (CEF). Prezentace byly zaměřeny na budování a modernizaci optické sítě. Účastníci identifikovali podporu klíčových uživatelů a aplikací jako hlavní odlišení od komerčních sítí. Časové a frekvenční přenosy jsou v jednotlivých organizacích řešeny různými způsoby, ale v některých sítích se již stávají pravidelnou službou podpo
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 25. dubna 2023

    Výstava Od pravěku ke fraku představuje virtuální šatník

    Tým Oddělení technologie pro síťové aplikace vytvořil 3D modely textilních sbírkových předmětů. Virtuální šatník si můžete prohlédnout na výstavě v Domě U Zlatého prstenu v Praze. O projektu digitalizace historických šatů pohovoří kolega Jiří Kubišta zítra v 8.20 v pořadu Studio 6 na ČT1. Další informace najdete v naší nové tiskové zprávě zde.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 19. dubna 2023

    Seminář o multimediálních službách CESNET

    Chcete se dovědět více o našich multimediálních službách, nasazení videa v akademickém prostředí, streamingu přednášek a konferencí a o technologiích pro speciální přenosy? Přihlaste se na Seminář o multimediálních službách, který se koná 16. 5. 2023 v kině Světozor v Praze.
    Ikona šipky

Archiv