Novinky 2022

  • Ikona hodin 28. dubna 2022

    CESNET úspěšně přenáší přesný čas a frekvenci paralelně s kvantovými klíči

    Sdružení CESNET oznámilo úspěšný přeshraniční přenos velmi přesného času a frekvence, který je realizován na lince mezi Ostravou a polským Těšínem paralelně s testováním šifrované komunikace s využitím kvantové distribuce klíčů (QKD). Tento první národní, ale i mezinárodní meziměstský přenos QKD, který byl uskutečněn na území České republiky, byl spuštěn v červenci loňského roku.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 21. dubna 2022

    Seminář IPv6: deset let poté – hledáme přednášející

    6. června 2022 se bude konat další ročník semináře o IPv6. Aktuálně pro vás připravujeme program a hledáme přednášející. Nasadili jste IPv6 ve své síti? Zprovoznili jste IPv6 na své službě? Vypnuli jste někde IPv4? Vyřešili jste nějaký zajímavý problém související s IPv6 nebo naopak s nedostatkem IPv4 adres? Budeme rádi, když se o své zkušenosti podělíte s účastníky semináře a připravíte si kr&
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 20. dubna 2022

    Stream benefičního koncertu

    Dnes zajišťujeme stream koncertu z kostela Sv. Šimona a Judy v Praze. Jde o benefiční koncert na podporu nadačního fondu IMPULS, který pomáhá pacientům s roztroušenou sklerózou. Vystoupí na něm naši přední interpreti klasické hudby. Koncert můžete sledovat od 19 hodin na YouTube.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 14. dubna 2022

    Konference e-INFRA CZ se koná 10. 5. 2022

    Zveme Vás na konferenci e-INFRA CZ, která se uskuteční 10.5. 2022 v hotelu Diplomat. Představíme Vám infrastrukturu e-INFRA CZ, její služby, mezinárodní projekty a výzkumné aktivity. Seznámíme vás s aktuálními novinkami a nastíníme naše plány. V odpoledním programu vám nabídneme dvě paralelní sekce. Jedna se zaměří na rozvoj sítě, její bezpečnost a multimédia a druhá na zpracování a ukl&
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 12. dubna 2022

    Přenos XXV. ústeckého sympozia „ENDO LIVE X.“

    Dnes náš kolega Pavel Pečiva zajišťuje stream z  XXV. ústeckého sympozia „ENDO LIVE X.“ Na přenos se můžete podívat zde.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 7. dubna 2022

    Spolupracujeme na experimentálním nasazení technologie 5G

    Spolu s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava (VŠB-TUO ) se podílíme na prvním experimentálním nasazení technologie milimetrových vln pro 5G sítě v České republice. Více zde.
    Ikona šipky

Archiv