Novinky 2022

  • Ikona hodin 4. dubna 2022

    Reportáž pro TV Seznam

    O kybernetických hrozbách a odpojení Ruska od světového internetu hovořili naši kolegové Jan Kolouch a Tomáš Košňar v rozhovoru s redaktorem Jindřichem Špačkem z televize Seznam. Reportáž najdete zde v čase 12:25-14:55.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 4. dubna 2022

    Milník pro MyAcademicID

    Program Erasmus +, nově MyAcademicID, který provozují naši kolegové z oddělení AAI ve spolupráci s GÉANT, překročilo 100 tisíc uživatelů. Jde na počet uživatelů o druhou největší instanci Perun AAI (1. MUNI 138 945, 2. MyAcademicID 104 877, 3. CESNET/e-INFRA CZ 88 729). Gratulujeme!
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 28. března 2022

    Besedy se studenty o kyberšikaně

    Přednášky pro studenty na téma kyberšikana v rámci programu Futuregate pokračují. Kolega Jan Kolouch vystoupil v kině Aero pro více jak 300 studentů středních a základních škol.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 8. března 2022

    Podílíme se na projektu „Analýza šifrovaného provozu pomocí síťových toků“

    Ve spolupráci s FIT ČVUT a VUT v Brně zkoumáme nové způsoby monitorování šifrovaných dat ve vysokorychlostních počítačových sítích bez nutnosti jejich dešifrování a narušení soukromí uživatelů. Více se dozvíte zde.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 7. března 2022

    Stream benefičního koncertu pro Ukrajinu 10.3. ve 20.00 na FB

    CESNET ve spolupráci s TV JOJ zajišťuje stream benefičního koncertu „Hrajeme pro Ukrajinu“. Unikátní technologie umožní formou telemostu propojení hudebníků na dvou místech současně. Část interpretů zahraje ze studia v Praze a část z Košic a díky použité technologii budou moci zahrát společně. Vystoupí Čechomor, Kandráčovci, Lenka Dusilová, Michal Malátný a další. Koncert můžete sledovat na Facebooku.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 28. února 2022

    Konference ICT ve zdravotnictví

    Minulý týden proběhla Konference ICT ve zdravotnictví 2022, kde vystoupil i náš kolega metodik kybernetické bezpečnosti Jan Kolouch. Přednáška se zabývala možnými přístupy řešení kybernetické bezpečnosti ve zdravotnictví. Také byla představena platforma hSOC, která v oblasti kybernetické bezpečnosti propojuje poskytovatele zdravotních služeb a jejím cílem je zvýšení kybernetické bezpečnosti zejména využitím
    Ikona šipky

Archiv