News 2021

  • Clock ikon 28. April 2021

    The Catch 2022 přichází! Titulek novinky ze světa Cesnetu.

    Každoroční soutěž The Catch, spojená s měsícem kybernetické bezpečnosti, se blíží, tentokrát s podtitulem „Catch the packet“. Letos se stanete zaměstnancem společnosti Mysterious Delivery Ltd. Tato společnost se potýká s řadou potíží. Proč chybuje AI řídící společnost? Kam se ztrácí balíčky? To vše a ještě mnoho dalšího odhalíte v našich úlohách.

    Arrow ikon
  • Clock ikon 21. April 2021

    Hrozba kybernetických útoků na cíle v ČR

    V souvislosti s aktuální politickou situací vydal Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost varování před možností kybernetických útoků na cíle v České republice. Proto doporučujeme všem uživatelům zvýšenou ostražitost.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 20. April 2021

    Konference e-infrastruktury CESNET

    První den Konference je za námi. Dopoledne jsem se ohlédli nejen za historií CESNETu, ale i za současnými úkoly a plány do dalších let. Odpoledne bylo věnováno Síti a síťovým službám, kde jsme se více dozvěděli o zahájeném upgradu sítě CESNET. Nestihli jste živé vysílání? Stream a prezentace jsou k dispozici na webu akce. A nebo si můžete přečíst krátké shrnutí- zde.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 16. April 2021

    Česko se umístilo na 3. místě v největším cvičení kybernetické bezpečnosti na světě

    Národní tým České republiky jehož jsme i my součástí se umístil na 3. místě z 22 týmů v největším cvičení kybernetické bezpečnosti na světě s názvem Locked Shields 2021. Více o soutěži si můžete přečíst na stránce NÚKIB. Gratulujeme našim kolegům z FLAB týmu!
    Arrow ikon
  • Clock ikon 7. April 2021

    Konference e-infrastruktury CESNET

    Právě jsme zveřejnili program a registraci naší Konference e-infrastruktury CESNET. Ve třech dnech vám představíme nejen naše služby, ale i výzkumné aktivity. Těšíme se na on-line setkání. Více zde: web konference.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 1. April 2021

    Rekordní březen pro CESNET Meetings

    V březnu jsme zaznamenali rekordní využití naší služby CESNET Meetings. Uživatelé na více než 50 000 videokonferencích strávili přes 900 000 hodin. Dohromady přišlo 720 000 uživatelů. Volné kapacity jsou k dispozici, připojte se!
    Arrow ikon

Archive