News 2021

  • Clock ikon 5. March 2021

    Na oslavu 25 let jsme si virtuálně připili speciálním koktejlem Viva Bohemia

    Krátkým slavnostním online setkáním jsme si připomněli naše 25. narozeniny. Na závěr akce si přední osobnosti sdružení CESNET na dálku přiťukly s náměstkem ministra školství pro řízení sekce vysokého školství, vědy a výzkumu Pavlem Dolečkem, s představiteli vysokých škol a ústavů Akademie věd České republiky i se zástupci dalších významných institucí. Drink si každý namíchal sám z ingrediencí, které speciálně pro tuto příležitost vybral přední barman George Nemec. Originální receptura Viva Bohemia odkazuje na fakt, že CESNET je ryze českým subjektem, který slouží tuzemské vědě a výzkumu. Prot
    Arrow ikon
  • Clock ikon 1. March 2021

    25 let sdružení CESNET!

    V sobotu 6. 3. oslaví CESNET 25 let! 25 let propojujeme vědu a jsme tu s Vámi! Při této příležitosti jsme si pro Vás připravili virtuální časovou osu, kvíz o CESNETu nebo několik historických mapiček. Pojďte se podívat!
    Arrow ikon
  • Clock ikon 17. February 2021

    Projekt Science Mesh zefektivní mezinárodní spolupráci vědecké komunity

    CESNET je v rámci svého členství v asociaci EOSC zapojen do projektu CS3MESH4EOSC, jehož cílem je vytvoření otevřené vědecké sítě „Science Mesh“. Vědcům a akademikům umožní neomezenou práci s daty v evropském prostředí. Projekt vytváří nadstavbový nástroj pro sdílení a synchronizaci dat na evropské úrovni, rozšířený o možnost editace dat, přenos objemných datových souborů a jednoduchý upload dat do vědeckých openaccess repositářů. Chcete vědět více? Podívejte se na naší tiskovou zprávu.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 26. January 2021

    Jsme členem asociace EOSC

    CESNET se stal členem asociace EOSC (European Open Science Cloud), evropského cloudu pro otevřenou vědu. Zároveň je národní pověřenou (mandated) organizací, která zprostředkovává oficiální stanovisko České republiky, konkrétně MŠMT, v nově vzniklé asociaci. Více v naší tiskové zprávě.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 26. January 2021

    Stream filmu V síti a diskuze s odborníky

    Jsme rádi, že jsme mohli učitelům i budoucím učitelům zprostředkovat již druhé promítání filmu V síti, jehož jsme partnerem, a který se zabývá otázkou kybernetické bezpečnosti. Včera proběhla projekce pro pedagogické fakulty univerzit v Liberci, Hradci Králové, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích a pro Vysokou školu Ambis. Následná diskuse s režisérem filmu Vítem Klusákem a naším odborníkem na kyber
    Arrow ikon
  • Clock ikon 20. January 2021

    Workshop projektu SPARTA

    Na Seminář o bezpečností sítí a služeb bude navazovat Workshop projektu SPARTA, kterého se také můžete zúčastnit (9. 2. 2021). Workshop je zaměřen na kybernetickou bezpečnost v Evropě. Pokud máte zájem program najdete na stránce akce, po BSS stačí zůstat přihlášen na ZOOMU a ve 13.10 začneme!
    Arrow ikon

Archive