Novinky 2022

  • Ikona hodin 26. září 2022

    Konference EGI 2022 za námi

    Konference EGI 2022 v Praze je úspěšně za námi. Děkujeme všem přednášejícím i těm, kteří se podíleli na její přípravě. Pro ty, kteří neměli šanci se zúčastnit přímo na místě jsou k dispozici prezentace na webu akce.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 14. září 2022

    CESNET partnerem vědecké show FameLab

    Jsme partnerem soutěže FameLab pořádané Univerzitou Karlovou. 30. 9. 2022 se na finálovém večeru vědecké show představí jedenáct finalistů z českých univerzit, kteří se pokusí za pouhé 3 minuty na podiu vysvětlit podstatu svého výzkumného projektu. O vítězi rozhoduje porota a také diváci svým hlasováním. Ceny vítězům předá mimo jiné ředitel CESNET Ing. Jakub Papírník.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 6. září 2022

    Finále EOSC Roadshow 2022 za dveřmi

    První EOSC roadshow již absolvovala zastávky v Praze a Brně a nyní ji čeká poslední, Ostrava. Můžete tak využít poslední letošní šanci seznámit se s konceptem otevřené vědy v České republice a zjistit, jak se zapojit do aktivit EOSC a jakým způsobem výsledky a data v rámci otevřené vědy využívat. Již 27. 9. v Ostravě!
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 25. srpna 2022

    Služby CESNET dostupné na nejseverněji položeném českém výzkumném pracovišti

    V rámci pátrání po zajímavých místech se službami CESNET jsme se tentokrát porozhlédli v zahraničí. K dalším neobvyklým místům, kde je vědcům a studentům k dispozici naše infrastruktura, patří norské arktické souostroví Špicberky. Více zde.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 25. srpna 2022

    Konference EGI 2022 v Praze se blíží

    Zveme vás na výroční konferenci EGI 2022 (European Grid Infrastructure), která se tentokrát koná v Praze, v hotelu Vienna House Andel’s ve dnech 20. – 22. září. Pod názvem ‚‚Společně pro zítřek“ se konference zaměří na inovace v oblasti vědeckých výpočtů a na služby a řešení pro budování výzkumného ekosystému. Program a registrace jsou k dispozici na webu akce.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 9. srpna 2022

    Podzemní laboratoř Josef – internet a eduroam 130 metrů pod zemí

    Služby CESNET jsou pro výzkumníky a studenty dostupné nejen na školách a výzkumných ústavech, ale i v méně obvyklých lokalitách. Jednou z nich je štola Josef, kterou provozuje Centrum experimentální geotechniky Fakulty stavební ČVUT. Naši uživatelé tak mají prostřednictvím připojení k internetu a eduroamu zajištěny běžné podmínky pro svou práci, a to někde až 130 metrů pod zemí! Více v naší report&aac
    Ikona šipky

Archiv