Novinky 2022

  • Ikona hodin 7. února 2022

    30 let internetu v České republice – nebyly jen jedničky a nuly

    Na každý den jsme si pro Vás připravili jedno číslo, které stálo u připojení České republiky k internetu. ČÍSLO 13 Třináctka je pro tuzemský Internet šťastné číslo,  protože právě v úterý 13. února 1992 se tehdejší Československo oficiálně připojilo k síti – více si přečtěte zde.  
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 3. února 2022

    CESNET vyvinul akcelerační kartu pro 400Gb sítě

    Ve spolupráci s francouzskou společností Reflex CES jsme vyvinuli jednu z prvních 400Gb FPGA akceleračních karet. Nová karta je primárně konstruována pro přesné monitorování sítě a pro aplikace zajišťující bezpečnost síťové infrastruktury.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 2. února 2022

    Krátkodobý výpadek eduID.cz

    Velmi se omlouváme za krátký výpadek služeb navázaných na WAYF v eduID.cz dnes od 13:00 do 15:12. Přijali jsme nezbytná opatření, která by měla zabránit opakování takovéto situace v budoucnosti. Děkujeme za pochopení.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 1. února 2022

    Konference ICT ve zdravotnictví

    Minulý týden proběhla Konference ICT ve zdravotnictví 2022, kde vystoupil i náš kolega metodik kybernetické bezpečnosti Jan Kolouch s přednáškou na téma kybernetická bezpečnost ve zdravotnictví.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 27. ledna 2022

    Forenzní trénink II.

    Kolegové z Forenzní laboratoře si pro Vás připravili školení Forenzní trénink II., který navazuje na první školení. Naučíte se potřebné principy a postupy a vyzkoušíte si je v praktických „hands-on“ cvičeních. Po teoretickém úvodu vás čekají postupy pro zajištění podkladů, analýza toků v sítích  a analýza částečného i plného záznamu provozu. Školení
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 25. ledna 2022

    Jan Gruntorád v portrétech osobností 2021 v E15

    Tištěný ekonomický magazín E15 zveřejnil obsáhlé portréty osobností, které v roce 2021 zaujaly nevšedními úspěchy. Jednou z nich je i náš emeritní ředitel Jan Gruntorád, který byl v závěru roku uveden do prestižní Internetové síně slávy (Internet Hall of Fame). Magazín E15 jej zařadil do vybrané společnosti, kterou s ním například tvoří zakladatel Avastu Pavel Baudiš, soudkyně Tribunálu Soudn&i
    Ikona šipky

Archiv