News 2022

  • Clock ikon 7. February 2022

    30 let internetu v České republice – nebyly jen jedničky a nuly

    Na každý den jsme si pro Vás připravili jedno číslo, které stálo u připojení České republiky k internetu. ČÍSLO 13 Třináctka je pro tuzemský Internet šťastné číslo,  protože právě v úterý 13. února 1992 se tehdejší Československo oficiálně připojilo k síti – více si přečtěte zde.  
    Arrow ikon
  • Clock ikon 3. February 2022

    We developed one of the first 400Gb FPGA

    In cooperation with the French company Reflex CES, we have developed one of the first 400Gb FPGA accelerator cards. The new card is primarily designed for accurate network monitoring and network infrastructure security applications.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 2. February 2022

    Krátkodobý výpadek eduID.cz

    Velmi se omlouváme za krátký výpadek služeb navázaných na WAYF v eduID.cz dnes od 13:00 do 15:12. Přijali jsme nezbytná opatření, která by měla zabránit opakování takovéto situace v budoucnosti. Děkujeme za pochopení.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 1. February 2022

    Konference ICT ve zdravotnictví

    Minulý týden proběhla Konference ICT ve zdravotnictví 2022, kde vystoupil i náš kolega metodik kybernetické bezpečnosti Jan Kolouch s přednáškou na téma kybernetická bezpečnost ve zdravotnictví.
    Arrow ikon
  • Clock ikon 27. January 2022

    Forenzní trénink II.

    Kolegové z Forenzní laboratoře si pro Vás připravili školení Forenzní trénink II., který navazuje na první školení. Naučíte se potřebné principy a postupy a vyzkoušíte si je v praktických „hands-on“ cvičeních. Po teoretickém úvodu vás čekají postupy pro zajištění podkladů, analýza toků v sítích  a analýza částečného i plného záznamu provozu. Školení
    Arrow ikon
  • Clock ikon 25. January 2022

    Jan Gruntorád v portrétech osobností 2021 v E15

    Tištěný ekonomický magazín E15 zveřejnil obsáhlé portréty osobností, které v roce 2021 zaujaly nevšedními úspěchy. Jednou z nich je i náš emeritní ředitel Jan Gruntorád, který byl v závěru roku uveden do prestižní Internetové síně slávy (Internet Hall of Fame). Magazín E15 jej zařadil do vybrané společnosti, kterou s ním například tvoří zakladatel Avastu Pavel Baudiš, soudkyně Tribunálu Soudn&i
    Arrow ikon

Archive