Novinky 2021

  • Ikona hodin 19. července 2021

    První meziměstský kvantový přenos klíčů v ČR

    Konsorcium e-INFRA CZ, jehož jsme součástí, realizovalo kvantový přenos klíčů, který má několik prvenství. Komunikace šifrovaná prostřednictvím výměny kvantových klíčů (QKD) představuje nový posun v oblasti zabezpečení a řeší rizika spojená s nástupem kvantových počítačů, který s sebou přináší i reálné nebezpečí snadnějšího prolomení stávajících způsobů &scaro
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 1. července 2021

    Výroční zpráva 2020

    Zveřejnili jsme výroční zprávu za rok 2020, která shrnuje vývoj a nejdůležitější výsledky sdružení dosažené v uplynulém roce. Zpráva je dostupná ve dvou verzích: česká a anglicky Zprávy z předchozích let můžete najít zde.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 30. června 2021

    Školení Forenzní trénink 2021

    V září se vrací školení Forenzní trénink. Registraci a program najdete na webu akce. Školení se bude konat v termínu 14. – 15.9. v Praze. Těšíme se na Vás!
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 30. června 2021

    Metamorfosa 2021

    Včera (29.6.) vystoupil náš kolega Jan Kolouch na akci „Metamorfosa 2021 – Nutné kroky k bezpečnému zdravotnictví – X dní po kyberútocích na nemocnice ….část II.“. Celá akce byla zaměřena na aspekty kyberbezpečnosti IT ve zdravotnictví. „Nemocnice jsou závislé na IT. Dostali jsme se do lock-inu, závislosti na IT. Jeden ITák nezvládne všechno. Kybernetická bezpečnost by měla být o koordinaci, sdílení informac&ia
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 22. června 2021

    Forenzní laboratoř CESNET slaví deset let

    Právě před deseti lety byla založena Forenzní laboratoř CESNET (FLAB) s cílem podpořit bezpečnostní tým CESNET-CERTS v oblasti analýzy závažných bezpečnostních incidentů. Co vše kolegové v laboratoři dělají, kolik analýz a penetračních testů provedli si můžete přečíst v naší tiskové zprávě.
    Ikona šipky
  • Ikona hodin 25. května 2021

    Cloudové služby pro uživatele CESNETu

    Nabízíme naším uživatelům prostřednictvím rámcových smluv uzavřených na základě výsledků projektu OCRE cloudové a infrastrukturní služby (IaaS, PaaS, SaaS) významných komerčních poskytovatelů za zvýhodněných podmínek! Více se dočtete v tiskové zprávě.  
    Ikona šipky

Archiv